Onmisbare begeleiders

Toegewijde en deskundige begeleiders maken van een vakantie een echt feest
Of een vakantie slaagt, is niet alleen afhankelijk van een groep goedgemutste reizigers, maar wordt ook voor een belangrijk deel bepaald door het enthousiasme en de deskundigheid van de vele begeleiders. Of dat nu vrijwilligers, professionals, verplegende en verzorgende begeleiders of instructeurs zijn. Uiteindelijk hebben ze allemaal hetzelfde doel: mensen met een beperking een fantastische vakantie bieden.

Deskundig
De NBAV stelt als voorwaarde dat alle begeleiders/verzorgers over voldoende ervaring en indien nodig over de juiste diploma’s beschikken. Mensen met een beperking vergen nu eenmaal extra zorg en aandacht. De kennis, ervaring en opleiding van een begeleider/verzorger is natuurlijk afhankelijk van het aanbod en uw hulpvraag en kan daarom per organisatie of zelfs per reis anders zijn.  

Altijd op de hoogte


Zowel de reisorganisaties en accommodaties laten niets aan het toeval over. Elke begeleider wordt uitgebreid geïnformeerd en geïnstrueerd. Een uitgebreide intake zorgt ervoor dat de elke begeleider volledig op de hoogte is van de specifieke zorg die elke vakantieganger nodig heeft.

Permanente educatie


Ieder NBAV-lid organiseert voor alle begeleiders een of meer informatie-, trainings- of cursusdagen.
Op deze dagen worden o.a. de begeleidingsmethodieken, regels en protocollen doorgenomen, de algemene en specifieke vaardigheden getraind en de zorgvraag van iedere reiziger behandeld. Uiteraard wordt ook heel veel kennis met betrekking tot de doelgroepen uitgewisseld en worden waardevolle ervaringen uit het verleden met elkaar gedeeld.

Waardevol


Een klein deel van de begeleiders zijn professionele beroepskrachten. Daarnaast doen zo’n zes miljoen Nederlanders vrijwilligerswerk en een deel van hen zet zich belangeloos in voor mensen met een functiebeperking. Want als je door ziekte of een lichamelijke of verstandelijke beperking niet alles zelf kunt doen, is een helpende hand heel erg welkom. Zonder de inzet en aanstekelijk enthousiasme van alle begeleiders, professioneel of vrijwillig, zouden deze vakanties maar half zo leuk zijn.

Begeleider worden?


Op de websites en in de folders van de NBAV-leden vindt u meer informatie over het werk als begeleider/vrijwilliger. Zo krijgt u alvast een indruk of het werk en de reisorganisatie of accommodatie u aanspreekt.