Meer aandacht voor doelgroepen en keurmerk NBAV

maandag 14 oktober 2013:

Meer aandacht voor doelgroepen en keurmerk NBAV

Onbeperkt genieten
Steeds meer Nederlanders hebben een lichamelijke beperking. We worden immers met z’n allen ouder! Maar er is ook een grote groep Nederlanders die een psychische of verstandelijke handicap heeft. De NBAV vindt dat iedereen met een functiebeperking onbeperkt moet kunnen genieten van een prachtige vakantie. Daarom vindt de vereniging het ook van het grootste belang dat de dienstverleners (reisorganisaties en accommodatieverschaffers) over het NBAV-keurmerk beschikken.

Kwaliteitscriteria
Dit keurmerk zorgt ervoor dat vakantiegangers en familieleden van vakantiegangers niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Of, als je het vanuit het juiste perspectief bekijkt: een heerlijke, zorgeloze vakantie hebben.
Alle NBAV-leden, die het keurmerk dragen, voldoen aan de strenge kwaliteitscriteria die het keurmerk stelt. Die eisen hebben onder andere betrekking op goede communicatie en informatie vooraf, een optimale begeleiding en verzorging van de gasten tijdens de vakantie, goedgeregelde verzekeringen en aansprakelijkheden en bijvoorbeeld de prijstelling (welke kosten zijn wel en welke zijn niet inbegrepen). Vooraf goede afspraken maken, duidelijk communiceren over welke aangepaste voorzieningen wel en niet aanwezig zijn, voorkomt veel teleurstellingen. Alle NBAV-leden onderschrijven deze eisen en het door de NBAV ingestelde keurmerk geeft hier een vorm aan.

Belangrijke doelgroepen

Op de nieuwe site is er ook meer aandacht voor belangrijke doelgroepen als begeleiders en vrijwilligers. Ook de vele belangengroeperingen die mensen met een functiebeperking bijstaan en verzorgen komen uitgebreider aan bod.

Nieuwe media
Ook de vormgeving heeft een facelift gekregen en nieuwe communicatiemiddelen (social media) doen hun intrede en het systeem is voor alle smartphones en tablets geschikt gemaakt. Mensen met een functiebeperking mogen dan misschien soms wat minder goed te been, mobiel zijn ze zeker wel! De NBAV gaat met haar tijd mee. Hiermee hoop de NBAV haar ideeën en doelstellingen nog beter en breder over het voetlicht te brengen.