Maatregelen Coronavirus

maandag 22 maart 2021:

Maatregelen Coronavirus

Het Coronavirus heeft Nederland behoorlijk in zijn greep en dat heeft ook een grote impact op het aanbod van aangepaste vakanties en vakantieaccommodaties van de leden van de NBAV. 

Terecht kunt u zich afvragen hoe de organisaties met het NBAV-keurmerk omgaan met de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Het waarborgen van de veiligheid en een goede gezondheid van de gasten en hun begeleiding staat bij de NBAV-leden altijd voorop. 

De NBAV-leden volgen dan ook als vanzelfsprekend nauwgezet alle richtlijnen van de autoriteiten/RIVM en dat is ook zoals het in het keurmerk in algemene zin is omschreven. Ook ziet het keurmerk toe op een heldere communicatie en duidelijke reisvoorwaarden. Inhoudelijk kiezen de leden zelf hoe zij dat vormgeven. Daarin verschillen zij ook van elkaar door de aard van hun dienstverlening en/of doelgroep waar zij zich op richten. Zo kan de ene accommodatie in kleinere huizen nog families ontvangen, terwijl de andere accommodatie geheel gesloten is. Ook de reisorganisaties die aangesloten zijn, verschillen van doelgroep en maken hun eigen zorgvuldige afweging, maar altijd conform de richtlijnen van de autoriteiten. 

Meer informatie over de actuele maatregelen, gevolgen en mogelijkheden voor u als reiziger kunt u vinden op de websites van onze leden.