webcast 'op vakantie met een spierziekte'

maandag 29 januari 2018:

webcast 'op vakantie met een spierziekte'

Het lijkt soms knap lastig om eropuit te gaan als je een spierziekte hebt. Het kost vaak veel tijd en energie om een fijn vakantieplekje te vinden en zelfs als die gevonden is blijft het vaak een spannende onderneming. Toch zijn er veel mogelijkheden en is het steeds normaler om te reizen als je minder mobiel bent of gebruik maakt van een (elektrische) rolstoel. Gerda van ’t Land en Eelke Kelderman zitten beiden in een rolstoel en hebben veel reiservaring. Zij nemen u mee op hun reizen en geven inspirerende tips hoe uw volgende (droom)reis te plannen.

In deze webcast bespreken we vragen als:

  • Hoe vind ik een geschikt vakantieadres?
  • Hoe organiseer ik zorg en hulpmiddelen tijdens mijn vakantie?
  • Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik met het vliegtuig reis?
  • Hoe zorg je ervoor dat iedereen in het gezin een fijne vakantie heeft?
  • Moet ik speciale verzekeringen afsluiten?
  • Wat is een medisch paspoort en kan ik medicijnen zomaar meenemen?
  • Wat is de top drie van best toegankelijke vakantiebestemmingen?

De webcast vindt plaats op vrijdag 9 februari 2018 van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Programma
16:00 uur - 16:30 uur 
Presentatie vakantiemogelijkheden met een spierziekte door Gerda van ’t Land (eigenaresse reisbureau Buitengewoon reizen) en Eelke Kelderman (rolstoelreisblogster Eelkedroomt.nl) 
16:30 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven voor de webcast is mogelijk tot en met 6 februari 2018. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruik maken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.