NBAV Lidmaatschap

Lid worden? De voordelen zijn legio.
Een sterke branchevereniging is gebaat bij veel leden. Bent u met uw organisatie actief in aangepaste vakanties en/of accommodaties? Dan is lid worden van de NBAV een goede keuze.

De voordelen zijn legio

  • NBAV leden dragen het keurmerk uit. Reisorganisaties en accommodatieverschaffers voldoen daarmee aan de gestelde kwaliteitseisen om mensen met een functiebeperking een heerlijke, onbezorgde vakantie te bezorgen. Reizigers, vrijwilligers, zorgorganisaties en belangenverenigingen hechten hier bijzonder veel waarde aan.
  • Leden van de NBAV staan gratis met 1 pagina vermeld in De Blauwe Gids, het jaarlijks verschijnende naslagwerk (oplage 30.000 exemplaren) over aangepaste vakanties en accommodaties. In de gids presenteren de leden hun aanbod op het gebied van aangepaste reizen en/of accommodaties.
  • NBAV betekent netwerken en samenwerken met ander leden. Kennis en ervaringen worden gedeeld om de dienstverlening verder te verbeteren.
  • De NBAV behartigt de gezamenlijke belangen door onder andere overleg met de overheid, belangenorganisaties en verzekeraars. Zo heeft de NBAV er voor gezorgd dat er voor de branche een aangepaste, premievriendelijke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering tot stand is gekomen.
  • Enkele zorgverzekeraars komen reizigers die bij leden van de NBAV boeken tegemoet in de extra kosten die zij moeten maken.
  • Door bemiddeling van de NBAV krijgen de aangesloten leden 50% korting op de basisprijs van een ANVR lidmaatschap.
  • Via de NBAV ontvangt u korting als u met een stand op de Supportbeurs staat.
  • Sommige bedrijven verlenen korting als u NBAV-lid bent.

Voorwaarden lidmaatschap


Om lid te kunnen worden van de NBAV heeft de vereniging een aantal toelatingseisen opgesteld. De NBAV vindt het namelijk erg belangrijk dat de aangesloten leden hun gasten een kwalitatief hoogwaardig product leveren. Voor mensen met een functiebeperking moet alles kloppen. Minder is geen optie.

De kwaliteitscriteria voor het lidmaatschap:

enkele onderwerpen
- De NBAV vindt communicatie en voorlichting erg belangrijk. Een NBAV-lid geeft correcte informatie over reisaanbod en/of accommodatie. Daarover mogen geen onduidelijkheden bestaan.
- Ook op het gebied van de verzekeringen en aansprakelijkheid moet alles goed geregeld zijn: een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht voor organisaties die reizen of accommodaties aanbieden.
- De aangesloten organisaties dienen helder en duidelijk te communiceren over de doelgroep. Voor wie is de reis bestemd? Is de accommodatie geschikt voor de doelgroep? Hoe is de begeleiding geregeld?
- Over de prijs mag geen onduidelijkheid bestaan. NBAV-leden geven duidelijk aan wat wel en wat niet bij de prijs inbegrepen is.
De complete voorwaarden voor het lidmaatschap kunt u opvragen bij het secretariaat van de NBAV.

Kosten lidmaatschap


Zoals bij elke vereniging betalen de leden een jaarlijkse contributie. De hoogte van de contributie is afhankelijk van de jaaromzet van de lid-organisatie. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt of de organisatie een commerciële of niet-commerciële doelstelling heeft. De contributie wordt jaarlijks geïndexeerd. De contributie is verschuldigd met ingang van de maand waarin het lidmaatschap ingaat.