Wat is NBAV

Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV)
Op vakantie gaan met een beperking vraagt om een goede voorbereiding. Zowel de vakantiegangers, de partners, de familieleden of bijvoorbeeld de zorginstelling willen zeker weten dat alles goed geregeld is. Boeken bij een van de aangesloten leden van de NBAV, betekent kiezen voor deze garanties: kwaliteit, betrouwbaarheid en duidelijkheid. Daar staat de NBAV voor!

Onderscheiden op basis van kwaliteit
Het aanbieden van aangepaste vakanties bestaat al ruim 40 jaar. Tot voor kort ontbrak elke vorm van controle, samenwerking en kwaliteitsbeheersing. Daarom werd de NBAV opgericht. Wie lid is van de NBAV, voldoet aan een lange reeks kwaliteitscriteria en daarmee onderscheiden zij zich in de markt op basis van kwaliteit en garanties.

Samen of alleen
Aangepaste vakanties en accommodaties worden in alle vormen aangeboden. De NBAV-leden bieden arrangementen aan voor mensen alleen, of samen met partner(s), vriend(en), familie, of zelfs voor complete (al dan niet gemixte) groepen. Wil je dus individueel of met anderen op reis, alles is mogelijk.

Leden NBAV


De NBAV kent twee soorten leden: reisorganisaties die compleet verzorgde, aangepaste reizen aanbieden en eigenaren van aangepaste accommodaties, al dan niet met vormen van verzorging, begeleiding, vervoer of activiteiten. Sommige leden bieden reizen én accommodaties aan.

Kwaliteitseisen


De leden van de NBAV staan voor kwaliteit. Dat begint met de voorwaarden waaraan zij moeten voldoen om lid te kunnen worden. Die voorwaarden hebben betrekking op de speciale eisen die worden gesteld aan aangepaste vakanties, vakantiereizen en accommodaties. Aan de hand van een lange lijst met kwaliteitscriteria worden deze voorwaarden bewaakt door een onafhankelijke Keurmeester van het KMVK. 

Enkele belangrijke kwaliteitseisen.
- Heldere en betrouwbare informatie over de organisatie.
- Duidelijke en volledige omschrijving van reis of accommodatie.
- Duidelijke en eenduidige boekingsvoorwaarden.
- Financiële zekerheid: geen onduidelijkheid over de prijs en over wat wel of niet is inbegrepen in de reis en de accommodatie.
- Garanties: de juiste en wettelijk verplichte verzekeringen, aangevuld met eisen van SGR, ANVR, Calamiteitenfonds, Recron, enz. 
- Betrouwbare en goed getrainde begeleiders.

Kennis delen
De leden van de NBAV hebben specifieke kennis over aangepaste vakanties en accommodaties. Die wordt gedeeld met de andere leden. Zo kan elk lid daarvan profiteren en het eigen aanbod waar mogelijk verbeteren. Op deze manier wordt in de breedte de gehele kwaliteit opgewaardeerd. 

Belangenbehartiging en voorlichting


De NBAV vertegenwoordigt zijn leden in het overleg met de overheid en behartigt hun belangen. Ook geeft de NBAV voorlichting over de mogelijkheden van aangepaste vakanties.